Pàgines

divendres, 6 de març del 2009

Actuacions per recuperar el Castell de Sant Miquel i el poblat ibèric

Cercant informació sobre el Castell de Sant Miquel, he trobat això a la web de l'Ajuntament de Montornès, ho veuran els nostres ulls ????



Els Ajuntaments de Montornès i de Vallromanes han sol·licitat al Departament de Cultura de la Generalitat que iniciï els tràmits perquè el Castell de Sant Miquel obtingui la declaració d’interès social

La sol·licitud dels dos municipis té per objectiu facilitar els procediments d’expropiació forçosa dels titulars dels terrenys. La demanda recorda que el Castell de Sant Miquel ja té la qualificació de bé cultural d’interès nacional.

Des de l’any 2005, els Ajuntaments de Montornès i de Vallromanes miren d'aconseguir la titularitat dels terrenys per tal de recuperar i mantenir el valor cultural del poblat ibèric i del castell de Sant Miquel.

Ambdues administracions ja han requerit en diverses ocasions els propietaris perquè duguin a terme les actuacions pertinents per a la conservació i manteniment de les restes del castell. Davant la negativa dels titulars, i després de no haver aconseguit avenços en les negociacions entre les parts, els ajuntaments han decidit l’expropiació forçosa.

De la finca afectada, Montornès té prop de 8.900 metres quadrats, mentre que una mica més de 5.000 metres quadrats pertanyen a Vallromanes.

A l’abril de 2008 Montornès, Vallromanes i la Diputació de Barcelona van signar un conveni per tirar endavant un pla director al jaciment arqueològic del poblat ibèric i el Castell de Sant Miquel.

El Castell de Sant Miquel és una fortificació medieval que es troba al punt més alt del municipi, a 426 metres d’alçada. La primera notícia escrita sobre el Castell de Montornès és de l’any 1.109, tot i que la seva construcció és, segurament, anterior. Del Castell, avui dia només queda dempeus una meitat de la torre circular de l’Homenatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada