Pàgines

dimarts, 6 de maig del 2014

CAMÍ DE SANT JAUME (Segon Dia, Primera etapa) ORREAGA/RONCESVALLES-ZUBIRI

Divendres 2 de maig, quan a les set del matí els hospitalers passen despertant a la gent amb les melodioses notes d'una guitarra, nosaltres ja fa estona que estem desperts, després de recollir les coses i de rentar-nos, agafem les motxilles i altres trastos i eixim al carrer, ahir ens vàrem agitar plovent i ens llevem plovent, així que ens posem les peces impermeables i eixim al carrer, alguns, bé, tots menys jo entren al bar a fer un café, tallat o café amb llet, acabat ja ens posem en marxa prenent una senda paral·lela a la N-135 i que s'endinsa en el bosc de Sorginaritzaga i ens fa gaudir d'un bucòlic passeig, fets uns 2,8 km arribem a Auritz/Burgete, entrem en un super i comprem algunes vitualles per a fer l'esmorzar, tornem al camí, passem pel davant de la parroquià de Sant Nicolas i per la carretera creuem el poble.
Auritz/Burguete, parroquia de San Nicolas
Uns 3,8 km, més i arribem a Aurizberri/Espinal deixant enrere uns bonics trams de fageda, passada la moderna església de Sant Bartolome i en carrer que travessa la carretera veiem un cobert i decidim aprofitar per fer el mos del matí i treure'ns una estona les peces impermeables. Acabat el mos ens tornem a protegir de la pluja i altre cop ens posem en marxa, una no massa pronunciada pujada ens porta a eixir a la carretera en el lloc de l'Alto de Mezkiritz, a un costat trobem una pedra amb la imatge de la verge de Roncesvalles, deixant enrere un portell metàl·lic ens tornem a endinsar-nos altre cop per entremig de precioses fagedes.
creuant boniques fagedes
Arribem a Bizcarreta/Gerendiain, creuem el poble sense res a destacar, uns dos quilòmetres més i som a Litzoain, passat aquest s'inicia una pujada amb alguns trams de pronunciada pendent que ens porta dalt de l'Alto d'Erro, ací i a tocar de la carretera trobem un bar mòbil que semble funciona a partir d'abril. Ara el camí ja va de baixada amb uns quants trams d'escales que en uns quatre quilòmetres ens porta fins al Puente de la Rabia per on entrem en Zubiri. (el poble del pont en basc) capital de la vall d'Esteribar. El seu nom es relaciona amb el pont gòtic denominat "de la ràbia". Existia la creença que els animals que feien un volt al voltant dels estreps del mateix sanaven de tal malaltia. Diuen també que en un d'aqueixos pilars del pont es troben enterrades les relíquies de Santa Quiteria.
Puente de la Rabia, Zubiri
Teníem reservades habitacions en la pensió Goikoa així que la cerquem i ens aposentem i seguint les indicacions de l'encarregada de la pensió ens dirigim al bar del pavelló municipal per dinar a base del Menú del Pelegrino. Tornem a la pensió i procedim a dutxar-nos i a fer un xicotet descans. Eixim a fer un tomb pel poble, cosa que aviat està enllestida, comprem queviures per a sopar i ja tornem a la pensió. xerrant xerrant es fa l'hora de començar a pensar en el sopar, ho preparem i entre riures, comentaris varis i parlar de tot un poquet, se'ns fa l'hora d'agitar-nos a descansar, donant per acabada aquesta primera etapa.

LA ETAPA AL BLOC DE LA MARIA CLARA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada