Pàgines

dimecres, 7 de maig del 2014

CAMI DE SANT JAUME (Tercer Dia, Segona Etapa) ZUBIRI-PAMPLONA

Dissabte 3 de Maig, després d'una nit de son reparador eixim al carrer, en el bar de sota la pensió la colla es fa els seus cafés i tallats, el dia es lleva plujós i igual que ahir, no ens queda més remei que posar-nos les peces impermeables, tornant a creuar el riu Arga pel Puente de la Rabia iniciem l'etapa de hui. Als pocs metres deixem a la dreta les instal·lacions de Magnetitas de Navarra i anem resseguint el riu, uns trams més de prop i altres més de lluny, creuem Ilarratz, Eskirotz, Larrasoaña i el seu Puente de los Bandidos que deixem a la dreta i arribem a Akerreta.
eixint de Puente de la reina pel pont
En aquest tram, els pobles es pot dir que quasi enllacen uns amb altres, deixem a la dreta l'església de la Transfiguracion amb alguns elements d'origen medieval, a partir d'ací el camí inicia un suau descens amb un últim tram final de forta pendent que ens porta a eixir a la mateixa riba de l'Arga. Fets un poquet més de 9 quilòmetres, arribem a Zuriain on fem parada per al mos del matí, hui aquest és força consistent, un bon entrepà de truita de patates que ens cau d'allò més bé. Seguim camí i arribem a Irotz, amb l'església de San Pedro d'origen romànic, poc després creuem l'Arga pel Puente d'Iturgaiz, romànic també encara que rehabilitat el segle passat.
pont d'Iturgaiz
Arribem a Zabaldika on el camí es bifurca en dues opcions, una segueix el Passeig Fluvial i l'altre es desvia envers la dreta per arribar a l'església de San Esteban, els dos es tornen a unir més endavant abans d'eixir a la carretera PA-30 on trobem una zona amb taules, barbacoes i fins i tot amb urinaris, una petita pujada i la posterior baixada ens deixen a les portes de Villava/Atarrabia on entrem després de creuar l'Ultzama per un pont. Villava/Atarrabia és el poble natal de Miguel Indurain. Creuem el poble pel Carrer Mayor i quasi sense solució de continuïtat arribem a Burlada/Burlata, seguint les indicacions el creuem també i ja agafem el Camino de Burlada que ens deixara a les mateixes portes de Pamplona/Iruña.

arribant a Villava/Atarrabia
Creuem pel Puente de la Magdalena, arribem al fossar de les muralles, traspassem un pont llevadís i el Portal de Francia, pel carrer del Carmen i el de la Navarreria arribem al centre per on ja vàrem estar en l'etapa prèvia el dia 1, com teníem feta reserva en una pensió que es troba a tocar del Sadar, agafem l'autobús que ens deixara allí, hui juga l'Osasuna i l'ambient és festiu. Deixem les motxilles, ens canviem de calçat i baixem a dinar. Tornen a la pensió, ens endrecem i canviem de roba i eixim a fer un tomb per Pamplona, com no podia ser d'altre forma, fem uns "pinxos" i comprem uns quants records i agafant altre colp l'autobús, tornem a la pensió.
entrant a Pamplona pel Portal de Francia
Fem una mica de pica pica amb el que portem a les motxilles i després d'una estona de comentar el dia, de fer bromes i d'estudiar l'etapa de demà, ens n'anem al llit cansats però satisfets, demà ens espera una etapa amb algun tram "durillo" com la pujada a l'Alto del Perdon.

Distancia total:  21.21 Km.
Altura mínima:  417 m.
Altura Màxima: 569 m.
Desnivell màxim: 152 m.
Ascensió acumulada: 292 m.

LA ETAPA AL BLOC DE LA MARIA CLARA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada