Pàgines

diumenge, 10 de gener del 2016

RUTA DELS TRES TERMES (Vilamarxant-Benaguasil-Lliria) Camp del Turia

Lloc inici caminada: Llavador, Vilamarxant, Camp del Túria, País Valencià
Caminants:  20 senderistes
Data: 10-01-2016
Hora d’inici caminada: 07:37:46
Hora d’arribada: 12:49:06
Duració: 05:11:20
Alçada punt de sortida: 104,4 m
Alçada mínima assolida: 90,5 m
Alçada Màxima assolida: 288,5 m
Desnivell màxim: 198 m
Ascensió acumulada: 437 m
Descens acumulat: 436 m
Guany: 184,1 m
Distancia recorreguda: 16.100 m
Velocitat mitjana: 3,10 km/h (sense descomptar parades).
Velocitat mitjana en moviment: 4,0 km/h
el grup al llavador abans d'iniciar la caminada
Hui tal com es digué en l'assemblea del proppassat dia 8, es donava inici a la modalitat de "Rutes locals amb l'esmorzar a l'esquena", obertes a tothom i fora de les activitats i calendari oficial del club. La idea d'eixes rutes és fer caminades un poquet més llargues de les que es porten a terme pràcticament tots els diumenges de l'any expecte quan hi ha activitat oficial del club i que solen durar entre 2 hores i 2 1/2. Això done opció a allargar-les i poder conéixer sendes i racons no gaire visitats per les preses de tornar prompte.
el matinar permet gaudir de coses tan boniques
 La ruta de hui és resultat del treball de Porrina i de Jose Miguel d'enllaçar sendes i pistes per eixir de Vilamarxant i arribar dalt del pic de La Buitrera en terme de Llíria, sense pràcticament haver trepitjat l'asfalt. Eixim del llavador encara en plena foscor i quan passen uns set minuts de l'hora prevista, anem a trobar la rotonda de l'entrada del poble, ací agafem el passeig per a vianants que va paral·lel a la CV-50, arribats al Pont de La Barca baixem a trobar el Túria que creuem per la passera de fusta i resseguim el riu aigües amunt.
primeres pendents
Entre camps i bosc de ribera, anem fent camí fins que fets 3,1 km; creuem el Camí de la Nahora que per la dreta ens portaria al Mas del Riu, nosaltres seguim rectes i anem a buscar el rebaix per on té que transitar la prolongació de la CV-50, per una pista paral·lela, fem uns poquets metres i ja girem a l'esquerra, per endinsar-nos en una senda que comença pujar. Deixem a l'esquerra el Puntal d'Estevenet i comencem a caminar per la part alta de la Gravera d'Ariven de la que prenem alguna imatge amb molt de compte per l'alçada que hi ha i el perill de despreniments.
bassa d'aigua al fons de la gravera
Ara la senda perd un poquet d'altura i ens porta dalt del Cabeço, una xicoteta elevació damunt la qual es troba un catxirulo en bastant bon estat, foto de grup i continuem descendint fins que arribem a la CV-364, la creuem i segui, durant uns 800 m. una senda que coincideix amb l'antiga Calzada Real d'Alcubles a Benaguasil. Deixem la calzada i girant a la dreta anem a trobar unes galeries excavades en la pared on en temps passat s'extreia algun tipus de mineral, possiblement caolí, també conegut com a argila blanca, tréiem de les motxilles els frontals i ens endinsem per fer una somera visita.
"soy minero................."
Vist el lloc continuem caminat, ara ve potser el tram amb més pendent de la ruta, en uns 1000 m. aprop. salvem un desnivell de 110 metres fins a arribar dalt del Pic de La Buitrera, i fets 8,6 km. Arribats ací dalt teníem pensat fer el mos, a causa del fort vent descendim un poquet per l'altre vessant i a resguard del vent ens apliquem en el sempre esperat moment del mos. Com sempre aprofitem per a riure, fer broma i relaxar-nos abans de reemprendre la caminada. També aprofitem per a fer alguna foto del grup i de les vistes que d'ací dalt s'albiren.
fent el mos a resguard del vent
Per arribar  dalt del cim, hem seguit les marques grogues i blanques del PR, ara per baixar seguim les verdes i blanques del Sender Local que ens porten als carrers de la urbanització La Buitrera, girem a dreta i deixem les cases arrere, tornem a creuar la CV-364 i anem a buscar el rebaix de la CV-50 per on caminarem fins a eixir altre colp al Camí de la Nahora  fets 13 km. Ara ja es tracta de desfer el camí fet aquest matí fins a arribar al llavador i posar punt final a la caminada quan portem fets 16 km. Semble que la inauguració d'aquesta nova modalitat ha estat del gust de tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada